Vandpartner 6

Vandpartners fire strategiske fokusområder

For at understøtte Aarhus Vands forretningsstrategi og bygge bro mellem forretningsstrategien og Vandparter arbejder vi med fire strategiske fokusområder. De fire strategiske fokusområder er udvalgte temaer, der støtter op om Aarhus Vands formål og vision og består derfor af konkrete programmer og aktiviteter inden for bæredygtighed, digitalisering, hele vandets kredsløb og asset management. Aktiviteter afprøves og udfordres gennem vore projekter og opgaver i Vandpartners levetid.

Vandpartner2017 13 (1)

Bæredygtighed

Aarhus Vand er certificeret inden for FN´s verdensmål for bæredygtig udvikling og lever op til verdensmålene 6 – rent vand og sanitet, 11 – bæredygtige byer og lokalsamfund, 13 – klimaindsats og 17 – partnerskaber for handling.
Derfor stiller Aarhus Vand krav til Vandpartners samarbejdspartnere og leverandører om, at de også arbejder aktivt for FN´s verdensmål og bidrager til en bæredygtig udvikling.

Med et strategisk fokusområde som bæredygtighed ønsker vi i Vandpartner at fremme bæredygtighed i projekter og opgaver gennem:
- Sundhed gennem blå og grønne løsninger
- Øget biodiversitet og dyreliv i byen
- Øget genanvendelse og cirkulær tænkning
- Mærkbar CO2-reduktion.
Heypipe 3D Illustration

Digitalisering

For at skabe en succesfuld digitaliseret branche og at kunne fastholde vigtig viden undervejs i udviklingen har vi i Vandpartner fokus på at digitalisere, herunder dokumentere, standardisere og strukturere arbejdsgange. Arbejdet med at digitalisere har det formål at spare ressourcer, sikre en stærk datagrundbasis for fortsat udvikling af løsning er og projekter og generelt at gøre arbejdet mere effektivt.
Regnvandsbassin

Hele Vandets Kredsløb

Klimaet ændrer sig. Vi får mere vand fra alle sider – fra oven, nedefra og fra siden. Vi oplevere hyppigere ekstremregn og mere årsnedbør samt stigende grundvand og havvand. Der er brug for at se vandets kredsløb i et helhedsperspektiv og tage hånd om de stigende krav fra omgivelserne.

Netop for at kunne se i et helhedsperspektiv ønsker Aarhus Vand i Vandpartner at skabe overblik og sammenhæng i de mange vandstrømme i det samlede vandkredsløb.

Måden at designe fremtidens løsninger på skal gentænkes, samspillet mellem eksisterende rør- og bassinløsninger og en helt ny infrastruktur på jordoverfladen skal optimeres. Det vil bl.a. kræve udvikling af forskellige modelkomplekser, data anvendelse og data udstilling. Dette arbejde vil ske i tæt samarbejde med vores myndighed, Aarhus Kommune.
Vandpartner2017 1

Asset Management

Med asset management sættes der fokus på dokumenterede processer for alle vedrørende aktiver, så beslutninger altid tages på et ensartet og dataunderstøttet grundlag.
Konkret ønsker vi gennem Vandpartner at arbejde med:
- At Øge bevidstheden og kendskabet til begreber i Asset Management, herunder værdiskabelse, risiko og servicemål
- Partnere bliver mødt med nye og anderledes krav om tilpasning til og dokumentation af justeringer i metode- og designkriterier
- Flow i og adgang til data for hele projektets levetid fra ledningsdata, til nøgletal og data om værdien af det udførte anlæg.

Vandpartners visionsplan

Vp visionplan

"Tovholdere"

Niels Cajus Pedersen

Niels Cajus Pedersen

Tovholder for Hele Vandets Kredsløb, senior projektleder for Drikkevand hos Aarhus Vand

Yansi Ny

Yansi Mary Jesuloganathan

Tovholder for Digitalisering, fagchef for Hydraulik og Afløb hos Aarhus Vand

Allan Bo Mikkelsen

Allan Bo Mikkelsen

Tovholder for Bæredygtighed, senior projektleder i Klima og Afløb hos Aarhus Vand

Kurt Brinkmann Kristensen

Kurt Brinkmann Kristensen

Tovholder for Asset Management, Projektchef hos Aarhus Vand