Viser 1 - 20 af 24 resultater
For at understøtte Aarhus Vands forretningsstrategi og bygge bro mellem forretningsstrategien og Vandparter arbejder vi med fire strategiske fokusområder. De fire strategiske fokusområder er udvalgte temaer, der støtter op om Aarhus Vands formål og vision og består derfor af konkrete programmer og aktiviteter inden for bæredygtighed, digitalisering, hele vandets kredsløb og asset management. Aktiviteter afprøves og udfordres gennem vore projekter og opgaver i Vandpartners levetid.
I Vandpartner arbejder vi med opgaver og projekter rundt i Aarhus Kommune. Projekterne er delt ud på 13 forskellige rammeaftaler blandt partnere, så vi sammen kan fuldføre opgaverne. Her på siden kan du læse og se videoer om nogle af de spændende projekter, vi har gennemført.
Partnerskabsånden er udtryk for en ønskværdig samarbejdskultur, og som er altafgørende for et tillidsfuldt, effektivt og udviklende partnerskab. Partnerskabets samarbejdskultur er karakteriseret ved et fælles værdigrundlag og en fælles bestræbelse på hele tiden at forbedre internt samarbejde. Partnerskabets værdibaserede samarbejde bygger på værdierne: Åbenhed og tillid til hinanden.
Klokkerparken i Aarhus er blevet klimatilpasset, så den både skaber plads til øgede mængder regn og er til gavn for mennesker og insekter. Her summer der af liv og leg, hvor der samtidig er mulighed for at gå på opdagelse i områdets rige biodiversitet.
For at klimasikre fremtidens vandsystemer bliver der etableret en ny stor regnvandskanal på 2x4 meter i Viby. Det bliver den største regnvandskanal, vi har i vores spildevandssystem.
Klimaforandringerne betyder, at vi i Aarhus oplever hyppigere og kraftigere regnskyl, som belaster kloaksystemet og skaber oversvømmelser. Derfor bliver spildevandssystemerne i Aarhus optimeret som en del af adskillelsen af regn- og spildevand.
Regnvandsbassiner er en løsning til opsamling og rensning af regnvand, der sørger for at regnvand og spildevand ikke blandes sammen og oversvømmer vores by. Når der kommer skybrud, bliver de store mængder at regnvand ledt til bassinet så kloakkerne ikke bliver overbelastede.
Dobbeltbrønde er en del af fortidens forsynings levn. Der er ikke så meget, vi kan ændre ved dem, og det vil kræve et alt for stort arbejde at grave nye brønde, hvor spildevand og regnvand er adskilt. Derfor bliver de nuværende dobbeltbrønde løbende optimeret i takt med klimaforandringerne.
Firmaet Sulfinizer løser svovlbrinteproblemer med et bæredygtigt filter af muslingeskaller, der fjerner lugt, og modvirker korrosion i kloakinfrastrukturen.
HeyPipe™ er en ny digital platform, som på tværs af alle forsyningstyper giver unik 3D dokumentation af den underjordiske infrastruktur. Aarhus Vand har stiftet selskabet for at få bedre og mere valide data.
D. 3 november 2023 skulle broen på Ormslevvej i Viby akut rives ned. Efterårets kraftige ekstrem regn skabte risiko for oversvømmelse på Viby Renseanlæg, da vandet fra renseanlægget ikke kunne løbe videre ud i Døde Å under broen. Dagen før nedrivning blev Vandpartner kaldt i aktion og Niras og Arkil stod klar til at hjælpe med et øjebliksvarsels.
SmartSurvey består af en praktisk kuffert med opmålingstyr, der tilkoblet en app, som giver mulighed for at tilgå opmålingsdata. Appen har en punktsky med opmålings, der minimere fejlmålinger i udgravninger og af registreringsarbejderne på kontoret. SmartSurvey gør det muligt for dem på kontoret, at se præcist, hvordan ledningerne ligger efter at hullet er blevet dækket.
Under legepladsen i børnehaven Under Bøgen i Risskov, brød en gammel spildevandsledningen sammen og skulle hurtigst muligt erstattes, så børnene ikke kom i kontakt med spildevandet. Arbejdet var teknisk kompliceret og krævede samarbejde mellem fire virksomheder i Vandpartner: Munck Forsyningsledninger, VAM, Per Arsleff og Aarhus Vand, hvor alle bød ind med hver deres spidskompetencer for at løse problemet i fællesskab.
Hos Vandpartner går vi op i bæredygtighed og effektivitet, når vi vedligeholder byens vandinfrastruktur. I et af Aarhus Vands seneste projekter med renovering af drikkevandsledningerne i Banegårdsgade, har vi prøvet en ny tilgang, som både gavner miljøet og forbedrer vores arbejdsprocesser med hjælp fra Munck Forsyningsledninger.